Tenhle druh cukroví měl nejradši můj tatínek. Nepeče se a jeho příprava je velmi jednoduchá.
500 g moučkového cukru
500 g čokolády
200 g mletých lískových oříšků
200 g strouhaného kokosu
120 g másla
8 lžic rumu
+ extra kokos na obalení – cca 100 g
Na silikonový vál si nasypu moučkový cukr, mleté lískové oříšky a kokos, uprostřed udělám důlek a opatrně do něj naliju rozpuštěnou čokoládu (rozpouštím ve vodní lázni). Promíchám a když už čokoláda není úplně horká, přidám máslo. Vše promíchám dohromady a vznikne taková hnědá čokoládová hromada. Vedle ní si nasypu zbylý kokos (cca 100 g) a začnu připravovat.
Z té čokoládové hromady uždibuji kousky těsta a vytvářím z nich kuličky, které obaluji v kokosu. To je vše. Dávám je na balkon zaležet, ale také se dají jíst hned.
foto: Lucie Pomijová
Categories: Naše recepty