Tento recept je jedním z mých nejnovějších. Ten jsem nezdědila, ale jednou mě zaujal v kadeřnictví v časopisu, tak jsem si ho opsala. A od té doby ho používám každý rok, protože čokoládová esíčka jsou jednoduchá a moc dobrá.
150 g moučkového cukru
4 vejce
300 g másla
330 g hladké mouky
3 lžíce kakaa
1/2 lžičky skořice
100 g čokolády a 1 lžička 100% tuku
Máslo rozšlehám s cukrem a vejci, následně přidám mouku, kakao a skořici a připravím těsto. Těsto je docela řídké.
Dá se do stříkacího sáčku, obvykle vyberu hvězdicový nástavec a na plech vyložený pečícím papírem stříkám esíčka (mohou to být jakékoli tvary – kolečka, preclíky, rohlíčky …). Pečou se cca 15 minut v troubě rozehřáté na 165 stupňů. Pak je opatrně přendávám na rovný povrch, aby se nezkroutila.
Po úplném vychladnutí (klidně je nechám až do druhého dne) je namáčím – vždy jeden roh – v čokoládě, do které jsem přidala lžičku tuku (buď Omega nebo klidně domácí sádlo – ale pozor – nesmí být osolené). Nechám zaschnout na pečícím papíru a odložím na balkon k odležení. Dají se ale jíst i hned.
foto: Lucie Pomijová
Categories: Naše recepty